Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Μας πήραν χαμπάρι...

Ένα εύστοχο άρθρο για την ΑΕΛ, από τον Κώστα Καίσαρη, στη Goal News (19/10/2010):
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10560&subid=2&pubid=76332741

Ακόμα και τα σίδερα λυγίζουν, δεν θα λύγιζε ο Κώστας Πηλαδάκης; Αφού έκανε τις καθιερωμένες δηλώσεις μετά το 0-2 από την Τρίπολη, βγήκε έξω να φύγει από το γήπεδο. Εκεί, όπως γίνεται πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις, περίμενε ο κόσμος:

«Πρόεδρε, κάνε αυτό», «πρόεδρε, κάνε το άλλο», δεν ήθελε και πολύ ο Πηλαδάκης, τον πήρανε τα πετιμέζια. Εβαλε τα κλάματα. Δεν θα κριθεί βέβαια γι' αυτό. Ούτε για το άλλο που είχε πει προηγούμενα ότι «έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα και έχω δώσει κατευθύνσεις στον προπονητή να παίξει, αν χρειαστεί, ακόμη και με ερασιτέχνες». Κι αν το Σάββατο στο ντέρμπι του θεσσαλικού κάμπου στο Βόλο η Λάρισα κατέβει με ερασιτέχνες και χάσει, τι θα γίνει; Στο άλλο ματς που ακολουθεί με τη Skoda θα παίξει με τους εφήβους; Και μετά με τους παίδες; Καταλαβαίνεις ότι όταν κάποιος είναι στενοχωρημένος και εκνευρισμένος δεν μπορεί να ελέγξει 100% αυτά που λέει.

Καταλαβαίνεις επίσης και τη συγκυρία. Να έχει κάνει, δηλαδή, ο Πηλαδάκης αυτήν την εποχή που γκρεμίζονται γίγαντες και κολοσσοί, αυτήν την τεράστια προσπάθεια με το γήπεδο. Το καινούργιο γήπεδο να είναι σχεδόν έτοιμο και η ομάδα να παραπαίει στους πέντε βαθμούς. Να έχει κάνει ο Πηλαδάκης αυτό που είναι εξαιρετικά δύσκολο και ειδικότερα μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει βιώσει η χώρα και να την πατάει στο σχετικά εύκολο: Να πιάσουν τόπο τα λεφτά που δίνει για μεταγραφές και είναι και πολλά, μάλιστα. Να όμως που δεν είναι και τόσο εύκολο.

Οπως δεν ήταν εύκολο και πέρυσι, που σώθηκε στο παρά πέντε. Δεν είναι ότι η Λάρισα έκανε κράτει στο μπάτζετ όπως ο Πανιώνιος. Τα 'σπρωξε στις μεταγραφές. Τα 'σπρωξε, όμως, σε λάθος επιλογές. Με έξι εν δυνάμει βασικούς ποδοσφαιριστές από 33 μέχρι 37 ετών έχει φτιάξει μια μικτή παλαιμάχων. Ποτέ δεν έλειψαν τα λεφτά από τη Λάρισα επί Πηλαδάκη. Ελειπαν και λείπουν οι σωστές επιλογές.

Αν εξαιρεθεί το Κύπελλο το 2007, στα έξι χρόνια που έχει ξαναγυρίσει στη μεγάλη κατηγορία ούτε τα λεφτά που πέσανε είχαν αντίκρισμα ούτε η τεράστια δυναμική του κόσμου. Αδικώντας ο Πηλαδάκης και την ομάδα και τον εαυτό του ταυτόχρονα. Οταν μάλιστα, συνυπολογίζοντας και την προϋπηρεσία του στον Ηλυσιακό, έχει καβατζάρει τα δέκα χρόνια στην μπάλα. Δεν είναι χθεσινός για να δικαιολογούνται αυτά τα λάθη.

1 σχόλιο:

  1. Αυτός ο Καίσαρης, κάποτε ήταν εμετικός απεναντί μας.....

    Βρε πως αλλάζουν οι καιροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή